Wij zijn VDG. Voor De Gemeenschap. De grootste lokale partij van Oss met 10 zetels in de gemeenteraad en 2 wethouders in het college. We bestaan al meer dan 30 jaar en bij de diverse herindelingen hebben zich steeds veel nieuwe mensen bij ons aangesloten.

Landerd kiest binnenkort definitief voor Uden. Dat vinden wij jammer. Want vanuit Oss en haar dorpen hebben we altijd fijne onderlinge contacten met de inwoners van Landerd. In het bijzonder met de inwoners van Schaijk en Reek. We kennen elkaar van de middelbare school in Oss. We hebben samen nog gedanst en gedronken in de Rockefeller of tijdens carnaval in het Moesland. We komen elkaar tegen bij het voetbal of bij het korfbal. Of in ons bos, of we dat nu Herperduin of Maashorst noemen, het is ons gezamenlijke bos.

Oss heeft bewezen er te zijn voor al haar inwoners. Er wordt volop geïnvesteerd in de stad en dat is super belangrijk. Maar óók in de dorpen. Inwoners van Herpen, Ravenstein, Berghem, en Lith zijn tevreden. Want hun dorp is nog steeds hún dorp. Dit geldt ook voor de inwoners van onze laatste aanwinst Geffen, afgesplitst van de voormalige gemeente Maasdonk. Onze dorpsraden, met een goed lijntje naar de inwoners, verenigingen en instellingen, praten serieus met de gemeente over de verbetering van de leefbaarheid.

Daarnaast pakt Oss altijd haar verantwoordelijkheid in de regio. We zijn voortrekker op het gebied van (jeugd)zorg. We faciliteren de regionale belastingsamenwerking. We halen het vuilnis op bij de buurgemeenten. We hebben een burgemeester die voorop gaat in het op de kaart zetten van onze regio Noord-Oost Brabant. Wethouders en gemeenteraadsleden die benaderbaar en aanspreekbaar zijn. En ook open staan voor vragen en opmerkingen vanuit Landerd.

Landerd kiest voor Uden. Dat is geen harde uitkomst van een enquête of een referendum.
Maar wel duidelijk de bestuurlijke koers van een meerderheid van de gemeenteraad.

Wij blijven graag goede buren. Liever nog meer dan dat.
Onze deur blijft wat ons betreft dan ook voor jullie open staan. We houden contact!

Groeten vanuit Oss

2 thoughts on “Wij zijn VDG … Voor De Gemeenschap

  1. Ik ben het niet altijd eens met standpunten van DS”97 maar wel wat betreft Schaijk aansluiten bij Oss, omdat de ervaring van de dorpen die in het verleden bij Oss zijn aan gesloten in positief is wat betreft het beleid dat de dorpskernen erkend worden als waardevolle partners in het uitvoeren van gemeentebeleid. Vanuit mijn werk in de adviesraad sociaal domein in Landerd van 2010 tot 2018 is mijn ervaring met Oss ook positief.

Comments are closed.