Voor de Gemeenschap kent een rijke historie buiten en in de Osse politiek. Dit stukje Osse geschiedenis delen we graag met jullie.

1986
1996

Stormend in de raad

Herindeling gemeenten Oss, Megen, Berghem. Oss maakt kennis met nieuwe lokale partij (VDG) die met 5 zetels stormend de Osse gemeenteraad binnenkomt.

2002

Versterking uit Herpen

Door de herindeling met de voormalige gemeente Ravenstein is VDG in 2002 versterkt met H’77 (Herpen ’77) en leden van Dorpsbelangen en POR. Eveneens lokale partijen met jarenlange politieke en bestuurlijke ervaring.
2006

Een historisch moment.

Een historisch moment. VDG wint bij de gemeenteraadsverkiezingen en behaalt 6 zetels.

2011

Samenkomst aan de maas

Door de samenvoeging met de gemeente Lith op 1 januari 2011 werd VDG versterkt door enkele ervaren politici van toenmalige lokale partijen uit Lith.
2014

Overtuigende winst

In november 2014 waren er weer uitgestelde verkiezingen vanwege een gemeentelijke herindeling. De gemeente Maasdonk werd opgeheven en Geffen voegde zich bij Oss. Leden van zowel Partij Dorpsbelangen als Vooruitstrevende Partij Maasdonk sloten zich bij VDG aan. Voor de verkiezingen spraken wij de ambitie uit om de grootste partij van de gemeente Oss te worden. We hoopten daarbij op een winst van één, misschien twee zetels. Het werden er uiteindelijk drie en met elf zetels behaalde VDG het hoogste aantal zetels uit haar geschiedenis. Als grootste partij mocht VDG de coalitievorming leiden.
2018