Donderdagochtend 1 februari ontvingen wij het schokkende bericht dat ons VDG-lid Gerard Broers de avond tevoren, op zijn 65e verjaardag, onverwacht aan hartfalen is overleden. Onvoorstelbaar. Twee weken geleden was hij nog op een bijeenkomst van onze Berghemse leden, het zogenaamde Bergs Blok.

Gerard was raadslid voor VDG van januari 2015 tot maart 2018. Daarna was hij minder actief voor VDG, maar dat is ook volkomen voorstelbaar gezien de vele vrijwillige functies die Gerard vervulde. Gerard was een “oppervrijwilliger”. In het “In Memoriam” van het Brabants Dagblad betiteld als “De stille kracht van Berghem”. Afgelopen maand ontving Gerard nog de Zilveren Willibrordus, een onderscheiding voor Berghemnaren die veel betekenen voor het dorp. Hij was de laatste 11 jaar voorzitter van Berghem Sport, voormalig voorzitter van de Dorpsraad en van de Berchplaets. Hij was actief voor Stichting Carnaval, voor de basisschool, voor de Dahliavereniging. Dit is niet uitputtend, teveel om op te noemen.

Gerard was een rustige, vriendelijke en bescheiden man. Geen roeper maar een doener, een aanpakker. Een echte bestuurder, met een open oog en oor voor iedereen.

Hij laat een grote leegte achter in de Berghemse gemeenschap. Wij wensen zijn vrouw Wilhelmien, zijn dochters, schoonzoons, kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte om met deze leegte om te leren gaan.

Het ga je goed Gerard, we zullen je missen.