Berrie van de Burgt uit Herpen heeft aangegeven zijn raadslidmaatschap in de gemeente Oss niet langer te kunnen combineren met zijn werkzaamheden. Hij heeft per 1 juli een directiefunctie aanvaard bij zijn huidige werkgever. Berrie: ”Het schuurt altijd wel eens tussen je vaste werk en de werkzaamheden als raadslid, dat zal bij vele van de huidige raadsleden zo zijn, maar tot op heden was dat prima te combineren. Echter door mijn nieuwe functie als directielid is die ruimte te beperkt geworden. Als je beide banen (want Raadslidmaatschap is ook een baan in mijn ogen) voor 100% wilt uitvoeren en dat niet kunt, dan moet je een keuze maken.”

Berrie was burgerlid namens VDG van 2010 tot 2014. Van 2014 tot 2020 was hij gemeenteraadslid. Adri van der Loop uit Oijen zal Berrie opvolgen in de gemeenteraad voor VDG. Adri is vanaf 2018 al burgerlid voor VDG in het sociale domein. Adri was van 1994 tot 2006 raadslid, waarvan 4 jaar wethouder in de voormalige gemeente Lith. Vervolgens was hij burgerlid in de gemeente Oss van 2012 tot 2015. Adri is werkzaam als directeur van een integraal kindcentrum in de gemeente Uden en trajectbegeleider c.q. stafmedewerker passend onderwijs voor 19 scholen in het samenwerkingsverband PO 30.06.

Berrie blijft lid van VDG en zal zich op andere manieren voor onze partij blijven inzetten. Zijn ervaring en expertise blijven daarmee gelukkig behouden. VDG heeft uiteraard ook in Adri het volste vertrouwen als ervaren en betrokken gemeenteraadslid!