[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Opdracht VDG aan informateur dhr. Auke Blaauwbroek

23 april 2018

Inleiding
Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 heeft een informateur (dhr. Bob Ruers) de mogelijkheden onderzocht om te komen tot een krachtige en stabiele coalitie. In zijn eindverslag adviseert hij ‘om bij wijze van voorkeur te onderzoeken of een coalitie van VDG, VVD, CDA en een vierde partij mogelijk en haalbaar is.’ Daarnaast geeft hij aan dat VDG hiertoe het initiatief zou moeten nemen. Deze handschoen wordt door VDG opgepakt door het aanstellen van een nieuwe informateur, dhr. Auke Blaauwbroek.

Opdracht
De opdracht is om, met als uitgangspunt de bevindingen van de eerste informateur, op zo kort mogelijke termijn te onderzoeken welke coalitie de meeste kans van slagen heeft. Hierbij wordt gekeken naar gedeelde ambities, programmatische vergelijking, het vertrouwen van mogelijke coalitiepartners in elkaar en een coalitie die voldoende steun heeft in de gemeenteraad. Een en ander via een open en transparant proces met regelmatige informatieverstrekking naar buiten.

Beoogd vervolg
De intentie is om spoedig te komen tot een formatie proces, waarin door voorkeurspartijen wordt gewerkt aan de inhoud van een coalitieakkoord en verdeling van de wethoudersposten.

CV Auke Blaauwbroek

  • Voormalig raadslid / wethouder gemeente Tilburg (PvdA)
  • Achtergrond in onderwijs, politiek, bedrijfsleven en vakbeweging
  • Landelijk programmamanager zorg- en veiligheidshuizen
  • Zelfstandig organisatieadviseur
  • Bestuurder drie regionale werkbedrijven (waaronder Noord-Oost Brabant)
  • Voorzitter Stichting ’t Heft (kenniscentrum Brabantse dorps- en wijkcentra)

https://www.linkedin.com/in/aukeblaauwbroek/

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]